Köket

Att våra barn får i sig en väl balanserad kost är viktigt för att de ska orka med dagen på förskolan, men även för att lära sig vikten av kost och hälsa från tidig ålder. Barnen är delaktiga exempelvis genom att själva med stöd av pedagog ta sin mat samt ta undan efter sig. Tillsammans med barnen provar vi att smaka på all mat och vi vill göra dem nyfikna på saker som de inte provat tidigare.

Köksansvarig på Asplyckan älskar att servera god och näringsriktig mat med bland annat svenskt kött från vår lokala producent vid Vikaryd, MSC märkt fisk, vegetariskt och husmanskost med många goda grönsaker och sallader som tillbehör. På förskolan bjuds barnen även på rikligt med frukt och näringsrikt mellanmål dagligen. Samtliga måltider anpassas efter barnens behov och ur näringssynpunkt. Har ditt barn behov av allergianpassad kost eller specialkost ordnar förskolan detta med utgångspunkt i barnets behov. 

Kock för en dag

Vid varsitt tillfälle får de äldsta barnen ta med sig sitt favoritrecept hemifrån och hjälpa kocken att förbereda och laga maten i vårt kök. Det brukar vara en rolig och spännande uppgift för barnen att få bjuda sina kompisar på sin favoritmat.

Vi är väldigt glada och stolta över vårt kök och den goda maten vi har på vår förskola. Vi arbetar utifrån egenkontroll och Miljö och Hälsas direktiv.